Vilken söt Max på 2 år!


Blev penicillin.

japp-så blev det...var tillbaka till dr. i dag pga mera rossel i luftrören,får lixom inte loss det när jag hostar. Beslut togs att jag skulle bli behandlad med en dos DOXYFERM-penicillin under 7 dgr. Sen kom det jag väntat på: *SLUTA RÖK! *"Det är pga din rökning,din astma å denna förkylning som gör så att det blir så här för dej!" *"Du kommer inte att komma ifrån sjd. KOL så länge du röker" VARFÖR är allt detta så svårt att fatta??Varför får jag inte in det i min skalle? Gonatt!

Hostat sönde ngt...

...fan...jag hosatr så mkt att jag hostat sönder ngn muskel i nedre delen av magen....så nu måste jag krypa ihop varje ggr jag ska hosta för att det gör SÅ JÄKLA ONT...va faaan är det frågan om???! Jaaa jobba är ju inte att tänka på ,orkar ju knappt gå till postlådan lixom... Wasa fattar INGENTING...VARFÖR GÅR DU INTE UT PÅ PROMENAD MED MEJ??...,står det i pannan på hnm... Nåja det blir väl bättre antar jag. Ligger mest i sängen å kollar TV på dagarna,eller löser korsord,eller kollar datan....inte så händelserikt alltså. Det är ngn "LIVERPOOL" som skrivit i mina kommentarer här på bloggen....undrar just vem det är??!Jag gissar på ROGGA!!Eller så SUSSIE,jag menar varför skulle Rogga gå in på min blogg...tror inte han är SÅ intresserad lixom... Annars är det väldigt kul med kommentarer som ramlar in då & då! Kl. 21 ska jag kolla på "Språrlöst"-tycker om sånna program. Å jäklar...äntligen släppte locket för ena örat-har haft det hela dagen...låter som om man sitter i en burk å pratar ju´...inte för att jag skulle få plats i en burk men ändå... Hörs i morron!

Sjukskriven hela kommande vecka.

Fick problem att andas redan i går kväll,kl. 12 i dag fick jag tid på Familjläkarjouren.Där fick jag inhalera x 2 ,sen kortisontabletter-båda vidgar å löser upp slem.Fick blåsa i en PEF-mätare åxå. Var nog där 1 timme=300 pix! Gissa vem som muttrade när vi gick därifrån.... dr. frågade vad jag jobbade med och konstaterade att det inte var lämpligt varken för mej eller barnen på fsk att jobba när jag låter som jag gör. Hon sjukskrev mej hela veckan. Nu mår jag dock dåligt för att jag sätter Anneli på jobbet i en "skitsituation"... har pratat med henne...lilla vännen. Jag väntar på att min chef ska ringa upp nu,så får hon lösa situationen på jobbet denna vecka så Anneli slipper ha hela ansvaret. Mona åkte ju till Mexico i dag,å Anna ska ju föda barn inom kort..det ÄR inte kul att jobba bara med vikarier...

Fortfarande bomullshuvud...

...är skitdålig i dag åxå + huvudvärk...som om det åxå behövdes lixom.. Per är ju toppen ( ibland...)han har handlat ,och fixat här hemma så jag ska kunna ligga hela dagen...han är bra att ha...moha ha ha.. Max sköter ju sej själv som tur är,sen har vi ju katterna som springer ut å in...Wasa får lite DAMP (som Max säger..) när han inte får sina promenader...springer inne upp å ner på väggar ,golv å tak ungefär... Nej nu är det sängen å korsordstidningen som gäller...PROSIT.

Sötungar-05.


Jag har ett bomullshuvud.

Japp,precis så känns det...hur tusan kan man bli så dålig UTAN att ha feber?! Det bränner ner i halsen när jag hostar,ögonen håller på att ramla ur på mej,likaså höftkulorna....gonatt säger bara jag.

SÅ risig.

Fy vad jag känner mej risig....näsan är röd & täppt,låter INTE najs när jag hostar....har fått träningsvärk bak i ryggen av allt hostade...sen har vi ju den här konstiga värken i benen & höfterna...kan det höra till förkylningen tro? Orkar inte skriva ngt mera nu...atjoo.

Mina underbara vänner,på Sussies bröllop-05.


Värken i kroppen e borta.

Men har istället blivit jätteförkyld.Nåja får väl bädda ner mej å snora vidare... Max har förresten åxå ont i halsen å e förkyld,så han blir åxå hemma...då kan man ju ta VAB istället för att jag ska vara sjukskriven... Hörs senare...*prosit*

känner mej skitdålig...

....fast jag inte har ngn feber ens...näsan rinner ,men inte så mkt,hostar i bland,å har som träningsvärk i hela kroppen...vad fan e d?! Ni skulle inte vilja se mej nu....svettig,blek,å tråkig...håller mej inne i morron åxå...vill vara frisk! Tackar gudarna för TV å dator!!

Nya röda skinnjackan.


Nya rosa jackan-vårjacka.


Nya bordet & stolarna i vardagsrummet.


Sorry!

Har inte skrivit ngt på 1 VECKA...herregud vad dåligt av mej! Men nu tar vi nya tag. I dag är jag iaf hemma med hosta,ont i kroppen & rasslig i halsen.är väl inte särskilt förvånad-då princip ALLA barnen på avd. har samma symptom. Ska lägga mej snart igen. Vårat vardagsrumsbord har anlänt,var å köpte stolar i går åxå. Vi hade beställt både stolar å bord på nätet,men stolarna skulle komma v. 21.....så då avbeställde vi dom ,men bordet kom somsagt i går.Köpte stolarna här i Sandviken i stället.FAst benen på stolarna ska vi (läs:Per) slipa å dom ska få en välnötsfärg istället för den som är nu.Bordet är ju i valnöt så då vill vi ha lika ben på stolarna.Dom fanns i nte att köpa i den färgen,så då fixar Per det-min lilla fixare.. Bild kommer att läggas ut. Måste åxå berätta att jag var ute å sprang både fredag & lördag-gick hyftat-men får fan ont i alla leder... Var ju till dr. med mitt ben åxå i måndags-självklart fick jag en dr. som inte sa mera än han behövde....så det var nog JAG som berättade för >HONOM vad som skulle göras....han hittade inga fel på benet,men konstaterade att jag är VÄLDIGT överrörlig i typ alla leder i kroppen å därför får jag ont i dom ofta...nice...det lär väl inte bli bättre med åren antar jag...Han böjde å bände på knäna å sa "Oj då,oj då"....hmmm... Har åxå hunnit köpa 2 jackor sen sist jag skrev-det ni!!har jag inte sagt att jag är bÄST på att shoppa?! Ni kanske vet att jag har varit ute efter en röd skinnjacka ett tag?!SYrran har ju en som jag VILL HA!!! När vi var till Valbo i fredags,Per hade fått för sej att vi skulle ha nya kuddar till soffan....fråga mej inte varför-tyckte dom gamla var bra! Jag "gled" in på B-Young...å vad hände där?EN RÖD SKINNJACKA (som det stod CAMILLA på...)Nåja den är inte alls lika snygg som syrran å heller inte äkta,och kanske lite FÖR orange ,men törs man ju fan inte säga till Per...den är nice tycker jag!500 kr-som hittat! Sen förstår ni så kommer jag till jobbet på måndagen...då Carina berättar att hennes dotter hade skickat efter en vårjacka från deval.se (vi har beställt en hel del ytterjackor från dom till jobbet-snygga å bra pris!Jacka var iaf för liten till hennes dotter...nämen...det stod CAMILLA på den ÅXÅ!Jättefin-400kr-som hittat-IGEN!Per blir galen på mej,men tyckte åxå att det var bra pris å att den var snygg. Bilder kommer! Nu så...är det SLUTHANDLAT för Camillas del...nja...kan vi verkligen tro på det?! ha en bra dag,själv ska jag hosta mej in i sängen med kissarna!

Förlossningskliniken & Riskförlossningar.

I dag är det MIN tv-kväll-ingen får störa mej på onsdagskvällarna. Max pratade med sin farmor i telefonen nyss-då hörde jag hnm säga: "Nej,du kan inte prata med mamma,hon är väldigt koncentrerad å kollar på förlossningar!" Just det!Något har man lärt sitt barn... Vår är det i dag åxå!!!Nu är det dags att börja sola fejset snart,HATAR verkligen att vara så här blek,men vill helst inte sola solarium. Per har sålt våran gamla säg i dag,å jag mailar med en tjej som ska köpa Max gamla ECCOstövlar-jipee-MERA pengar till mamman!! I morron är det föräldrarmöte på Max skola-ang. Nationella Prov-spännande. Hörs!

Max åker Vasaloppet på skolan!


Blev inget..

...av varken kruppen eller febern på Max. Har varit lite loj under dagen,vet inte om han haft feber eller inte...men har ätit å så.Han stod här å halvgrinade när jag kom hem å ville UT...nähä du sa mamman! Smällde lite i dörrarna å muttrade lite om sin ELAKA mamma,sen blev det bra igen...är tonåren på G REDAN?!(känner igen mej själv i tonåren...) Per var ju somsagt hemma på fm,sen åkte han till jobbet vid 13,jag kom hem 13.30. Vi har kollat på film å bakat chokladbollar på em,jaghar inte ätit en enda-ni som känner mej VET ju att jag inte äter gotta i veckorna så det är inte speciellt svårt att avstå.Destomera njuter jag på helgerna! Ang. mitt ben så har jag inge ont alls i dag...men vad är det frågan om kan man ju undra?Börjar tro att det (som allt annat på mej..) är psykiskt...sket i att ringa till HC iaf. Wasa lossar FÖRBANNAT mkt päls kan jag meddela,det är hår ÖVERALLT,han har en helt annat päls än Selma tydligen.I dag har jag borstat honom...ha ha ni skulle sett hnm...han rullade över hela golvet å spann...köpte lixom en karda,så det river nog skönt på hnm.Fick loss en säck hår ungefär...där ljög jag...men ni fattar! Sen har katten fått MJÄLL åxå,hörde att dom visst kan få det när dom släpper vinterpälsen....ser konstigt ut med mjäll på en KATT! Har nyss gjort läxan med Max,han är jätteduktig på att stava min pojke-alla rätt-både i går å i dag! Nu ska jag kolla lite tv innan vi gör kväller härhemma. Syns i morron.

Älsklingen!


Feber & krupp.

Japp,då var det dags igen...Max vaknar å säger att det känns som han har krupp. Rasslig i halsen & varm tycker jag.Blir hemma i dag. Per ska jobba em,å jag slutar 13,så vi behöver inte ta VAB. Jag blir försenad till jobbet,åker på 7.30bussen isf 7. Ang. mitt ben ska jag ringa HC i dag! Bye,bye!

Hur många år till ska man ha mens??!

Fan vad äckligt det är med mens,tycker jag...vad tycker ni? Sen jag fick barn så blöder jag MASSOR när jag har mens,iof bara 1-3 dagen men hur najs är det?! Som i går..medan jag duschade blir golvet i badkaret VÄLDIGT rött,å då menar jag VÄLDIGT! Innan jag hinner kliva ur badkaret så hinner det rinna ner för benen å blöda ner en hel jävla handduk.Försöker frenetiskt att öppna en jävla tampong...hur lätt e det på en skala... In i duschen igen å duscha av mej ...ser ut som ett slakt i badrummet. Per kollar in å säger : "Mensfia!" Jag blir skitarg...lätt för honom att säga! Hinner sitta vid dator 1 timme med en EXTRAPLUS tampong i. När jag reser mej RINNER det utför benen...men va faaan! HUr kul är det egentligen med mens?!

Nytt på väggen i datarummet.


En halvmeter bajs?

Nu undrar ni nog vad jag skriver... Mona på mitt jobb var på föreläsning med Blossom ( ni vet vem hon är va?!) i veckan som gick. Vi skrattade gott när hon berättade att Blossom hade berättat att för att magen ska må bra så ska man BAJSA EN HALVMETER VARJE DAG!! Gör NI det?Inte jag....jag bajsar typ 1-2 ggr/v. har jämt gjort,men det är inget jag mår dåligt av.Så nu vet ni det-fram med måttbandet bara... Dessutom påstod människan att man ska stå på huvudet/händer en stund varje dag...jag kan inte ens stå på händer...MOna däremot har visat oss på jobbet att hon kan,kanske ska träna på det jag åxå?! Å nu kommer det bästa hon sa: Man ska titta sej i spegeln VARJE morgon å säga till sej själv: "Hej snygging!" Ha ha....får man möjligtvis ha lampan släckt?! Tänk dej själv hur man ser ut på morronen... Nåja... nog om Blossom. Nu är ännu 1 v. till ända,inga mera spyor på jobbet. Mitt ben/knä har mått utmärkt under veckan,men i dag har jag fått ont i benet igen...kanske jag MÅSTE ringa till HC?! Max var på disco igår,han berättade (och visade) att han skulle dansa breakdance/hiphop...nåja tänkte jag han får väl göra det om han vill...han ser väl på de andra hur dom dansar...man blir ju lite orolig att ngn ska mobba eller säga ngt till hnm om han dansar så...men Max har aldrig brytt sej om vad andra tycker å tänker ,vilket iof är bra.Men man vill ju aldrig att ens barn ska bli retad eller mobbad på ngt sätt. Vi släppte av grabbarna på skolan strax före 18.00,Max var så fin så. Frisyrgele i håret åxå... Per å jag drog in till Gävle för att äta gott på MAX. När vi står i kön på MAX,så ringer våran Max å grinar.... "Mamma jag känner mej så konstig,jag mår illa å skakar...",säger ungen. Han hade ju gett JÄRNET med sin dans,å blivit alldeles coco förstås...lillvännen. Jag lugnade honom å sa att han skulle sätta sej å köpa en läsk,så kommer vi å hämtar dej om en stund ,sa jag. Det var alltså bara att vända i kön....vi som var så MAXsugna! SÅ är det att ha barn!Klart som fan att man hämtar ungen om han känner sej dålig! Max hann ringa oss en ggr till innan vi hämtade honom... Oj vad han grinade när jag klev in på discot,mamma & pappa är nog bäst ändå...FAST man håller på att bli stor! Tror att han fick ngt slags blodsockerfall.Han trodde att han skulle få magsjuka stackarn! Per & jag fick hämta mat på Mc'Donalds...vilket inte går att jämföra med MAX. Max kompisar på skolan var jättegulliga å klappade på honom å tog hand om hnm när han mådde dåligt på discot-gulligt av dom! Ungen klädde av sej å kröp ner i soffan när vi kom hem,grinade lite till i mammas famn åxå...;-) Nu vankas det mat känner jag! Slänger in en bild på vår vägg i datarummet. Vi köpte dom där blommorna i höstas å har glömt dom,nu satte vi upp dom i veckan-blev ganska fint tycker jag. Ha en fin helg!

Jag & min systers birmakatt-Cosmos.


Nya gröna jeansen framifrån...


Mina nya gröna jeans *I love*


Selma tvättar Wasa...


Nämen tjeeena!

Hallå där gott folk! Nu är jag hemma igen! Funderade i fredags om jag verkligen skulle åka...var JÄTTEdålig i magen hela kvällen på torsdag,och sen hela fredagsfm-sprang på toa ca 200 ggr-njaaa...inte SÅ många ggr...men snäppet under.Det körde i magen å värkte hela tiden... Men jag packade ner kompostpåsar (pappaerspåsar) i väskan å toarulle,samt handdesinfektion i väskan å Per skjutsade ner oss till bussen. TVINGADE Max & mamma att sitta vid toaletten i bussen....men det var som ett under-när vi klev på bussen var det som om jag skitit(ursäkta!!) ur mej alla baciller,så då blev det bättre,men jag vågade faan inte äta eller dricka ngt på hela bussresan,mamma påstod att jag hade varit nervös....men vad tusan inte var jag väl nervös för att åka till syrran heller...nej jag tror att det var en "släng" av magsjukan...efter att ha jobbat så många år inom förskolan,å efter att ha torkat så många spyor så är man väl lite immun,så man får bara en "släng"...*peppar,peppar* Nåja-det var ju bra att jag kände mej bättre! Vi kom ner till Stockholm vid 17-tiden,då fikade vi på Cattis jobb (jobbar på ett fik på centralen).Sen köpte vi SLkort,och handlade det nödvändigaste på ett skitdyrt KONSUM,sen åkte vi em till Cattis med T-bana,det tar ganska långt tid (ca 40 min),då hon bor långt utanför centrum.Max hann väl må illa ett par ggr...ha ha....kommer till storstan å få åka T-bana-som man inte är så van med... Sen kom vi hem till Cattis.Vi gick å köpte mat å åt framför tv:n. Max åt så fort å mkt så han mådde illa,lade sej redan 21.15-herreguud-UNGEN VAR TRÖTT-händer ju inte så ofta som ni vet. Vi gosade med Cosmos (birmakatt) jättemkt å han undrade såklart vilka vi var som rasslade in hos Cattis å levde om....bara stirrade lixom...gullis! Max & jag låg i Cattis säng,mamma på extrasäng å Cattis på soffan. Vi sov sketaskönt!Cosmos var förvirrad å undrade vart allt folk kom i från?! På lördagen så tog vi T-banan till Skärholmen å shoppade...he he...nu ska ni få höra:NÄR VI SKULLE ÅKA TILL STOCKHOLM PÅ FREDAGEN SÅ PLOCKADE PAPPA PER UPP LITE PENGAR TILL MEJ & MAX.....MAX FICK 200 KR,OCH JAG 1500KR!!!!!!!!!!!!!VA,VAD SÄGS OM DET???VILKEN JÄKLA SNÄLL SAMBO JAG HAR....HE HE... Så jag hittade ett par gröna jeans som jag f.ö letat efter sen i somras-najs! 249 spänn!!Det var på ngn konstig affär som Cattis släpade in mej på,men fan vilka snygga kläder det fanns där.Hittade åxå en svart "vanlig" tröja där för 79 spänn bara.Grön sjal hittade jag på INDISKA för 79 kr.Vitt linne på GINATRICOT för 99 kr. Det köpte jag till mej,det var väl dukigt att "bara" köpa det! Var påväg att köpa ett par mysjeans på VEROMODA åxå men dom hade inga mindre än 26"...va?Konstigt som tusan....iof så var det ett par baggy...men jag ville ha dom lite tajtare över rumpan...men icke! Mamma sa "dom har inte mindre för då är man undernärd om man har den stl."....noway säger jag! Max halvknorrade mest hela dagen för att vi sprang ut & in i alla klädaffärer...men vi mutade hnm med att han fick köpa ett par leksaker...ha ha...stackarn...eller inte! På kvällen gjorde vi egen mat och åt å kollade melodifestivalen-mkt mysigt! Önskar att Cattis bodde här... I dag hann vi åxå in på några affärer...men inga fynd gjordes...ovanligt för mej! FÖRSÖKTE att få låna hem Cattis röda skinnjacka...men det fick inte för sej...fan...jag VILL ÅXÅ HA EN SÅN!! Köpte f.ö ett par ACNEjeans av CAttis,hon hade haft dom när hon var smal(som hon sa..)150 spänn fick hon för dom (kostade 1500 när hon köpte dom). Hon trodde att hon aldrig skulle bli så smal igen så hon sålde dom...hon får väl tillbaka dom om det blir så! Ska lägga upp bilder på alla kläder senare i veckan. ANg. mitt jävla knä/ben så MÅSTE jag ringa till dr. i veckan...nu ska benet/knä RÖNTGAS! Nu hör jag att Metallica konserten är inställd pga SJUKDOM!!!Faaan va...pisst! Sussie & co. är där.... Nu måste ungen duschas! Hej svejs!

Jag på Europekonsert i Dalhalla-07.


Sommarbild på Max-06.


Torsdag & mera spyor!

Japp...då var det dags igen...att torka kräkor på jobbet alltså! I går...man börjar bli van nu;-) Hade 5-6 st som är hemma i magsjuka i dag....HOPPAS jag klarar mej! Jag ska ju åka till storstan i morron!!Till min syster,med mamma & Max. Ska bli kul,då vi inte träffas så ofta. I dag slutade jag 13,hämtade Max,hem.Sen åkte jag tillbaka till jobbet kl.17,för att ha möte till 19.Farfar var här med Max,Per jobbar. Är mkt bättre i mitt knä,men äter alvedon 2ggr /dag.Fortsätter med det över helgen så får vi se hur det är då. Nu ska jag packa lite kläder till mej å ungen,har semester i morron,ffast vi ska inte åka förren 14.10 på em.Skönt -kan man slappa lite på fm. Max går hem efter maten har vi kommit överens med fröken om. Nu ska jag gå in å kolla mitt bankkonto...he he...kaaaaaaaanske det finns liiiiiite pengar att handla liiiiiite kläder för?!Vem vet?Ngn snäll person kanske har satt in 1 miljon till mej??!Gud tänk om ngn kunde göra det...inte 1 miljon...men ett par tusen iaf....please!Nähä....jag får skrapa ihop mina egna pengar då...*muttrar* Ha en fin helg å håll tummar & tår att jag inte blir sjuk!! So long!

Snööööö....

....men va´tusan,ska det komma MERA snö??! Jag vill INTE!!!Fattar ni hur lång tid det kommer att ta innan allt smälter bort??! Jaha...så var magsjukan i rullning även hos oss på jobbet....5 barn borta i dag-alla magsjuka!Ska man kanske ta sej en whiskey?!Jag som ALDIG dricker annars.....blir kanske stöfull såhär på måndagskvällen...ha ha...baksmälla i morron...nja...jag avstår nog. Får man det så får man....hoppas inte iaf! Ang. mitt JÄ*LA ben så blir jag galen...det ÄR ngt som är crazy med det...men VAD?! Sticker,bubblar,spänner å drar å har sej i det...kan det vara ngn nerv eller muskel,eller VAD?! på fredag åker vi till syrran i Stockholm-jippe! Det blir mamma Max å jag. Jag har tagit semester,Max får gå hem efter lunch så åker vi buss då. Sen åker vi hem på söndagsem.det blir najs! I morron är det tidig dag,Max ska på fritids kl. 7. Imorse bad han mej ringa till skolan å säga att han inte kunde komma...jaha vad ska jag säga till fröken då?! ,frågade jag. Han tyckte att jag skulle säga att han var FÖR trött ör att komma till skolan...ha ha...då skulle jag aldrig komma till mitt jobb isf! Den "dumma mamman" TVINGADE ungen att klä på sej å gå till skolan,var jag inte dum då så säg!! *ASG* Själv had ejag inskolning på förskolan i dag,en söt flicka på dryga 1 år. Gick utmärkt! Nu har jag duschat å insett att jag gått upp 1kg!!Får PANIK då!!MÅSTE gå ner det under veckan!! Nu ska den "dumma mamman" tvinga ungen IGEN...denna ggr att lägga sej...herregud FINNS det så dumma mammor?! I morron fyller Wasa 1 år!! Det firar vi med en klick margarin till frukost å flaggan på hans matplats-löjligt va?!Tycker inte vi-för det är ju våran bebis.... God natt!

Men hallå....HUR söt får man vara??!Wasa 10v.


RSS 2.0